Minimize It! Close It!

RETAIL SHOWROOM AT PERUMABAKKAM

  • Project Name : RETAIL SHOWROOM AT PERUMABAKKAM
  • Project Area : 10,000 sq ft
  • Project Category : Retail+leisure
  • Site Location : perumabakkam
  • Project Status : on going
  • The building is designed as per vaasthu. The planning has been climatologically designed, providing the best option for minimization of heat entering the building while providing excellent natural lighting (North Light) for the shops.
    The main mass of the building is created by carving a portion of the whole building mass. this portion is designed as the main glazing area seen in the front facade of the building to achieve maximum visual impact.
    Energy usage is minimized through the use of maximum day lighting and orientation of building in north- south direction.
    The front portion of the building which is filled with greenery is designed mainly as an interaction space for the people.